Wednesday, April 13, 2011

sape nak jage WMR


"wa~~ kereta ni bergerak la..akhirnye...." bisik ana sewaktu pertama kali menggerakkan sebuah kereta kancil di sekolah memandu. Ana begitu kagum dengan sahabiah yang mampu memandu kereta.

Bak kate sahabat ana "muslimat nampak feminin bile drive kereta"...ana setuju, alhamdulillah ana antara muslimat feminin [isik bakul angkat sendiri-sape nak tolong angkat 0/] yang dah berjaya memandu kereta dengan sendiri semenjak 2 Mac 2011 yang lalu.

Sekarang dalam usaha nak pujuk ibu, nak bawak kereta semasa intern. Besar sebenarnye tanggungjawap nak bawak kereta ni, mengalahkan nak jage baby. Walaupun bukan baru lahir dari kilang, tapi WMR tu kereta kesayangan ayah dan ibu.

Kewangan kene kukuh kalau nak jage WMR. Susu die je bukan boleh dapat seringgit dua ringgit. Belum lagi melecet dan masuk hospital. Bilnye mesti tidak sanggup nak tanggung. Macam mane ye...nak anggut barang ke Kuala Lumpur..

"kalau nak bawak kereta mase intern kene banyak-banyak tawakal" kate Hajar, seorang sahabiah batch Jan 08 yang mambawa Podua Kelisa ke UTP sewaktu ana singgah ke biliknye kemarin. Em..ade betulnye di situ.

Apa-apapun Allah tempat bergantung. Kita merancang Allah tentukan. Kita berhati-hati I'allah Allah pelihara keselamatan. Syunnatullah dan Syariatulllah perlu seiring. Jadi siapa akan jaga WMR kalau ibu bagi bawa?? Allah..(^_^)
Share:

2 comments:

  1. kak ina, saye dah amik dan
    dah lulus test kak..
    sekarang dah P..(^_^)

    ReplyDelete