Sunday, May 8, 2011

Berehat Sebentar Sebelum Berehat Selama-lamanya

Assalamualaikum w.b.t

Ana ade lebih kurang 10 ke 15 min je untuk menaip sesuatu. Sambil-sambil berehat ana buka blog yang ana sayangi ini untuk meluah sesuatu sebagai perkongsian untuk pembaca.

Tengah-tengah stress study tadi ana teringat, dulu waktu ana nak menduduki SPM mak ana pernah cerita, kat kampung die [ yang juga telah menjadi kediaman kami sekarang] ade sorang anak gadis ni mengalami sakit mental sebab terlalu tertekan study. Mak ayah anak gadis ni pun jenis yang memaksa. At the end gadis yang dikatakan cantik dan bijak tu mengalami sakit mental.Em, tibe-tibe ana risau..

"karang aku pulak senasib dengan die"

So, berehatlah ana seketika..i'allah ana nak sambung study balik ni..cume satu-satu tempat terbaik untuk hilang stress adalah menghadap ALLah s.w.t..tasbih, takbir dan tahmid kepada Allah.

Tapi ana ni salalu nakal a.k.a jahat sikit..tadi bile boring ana pi nyakat sahabat2 yang ngntok study Intro to managemant. Housemate ana yang semuanye student engineering slalu cakap

"nasib baiklah kami x ambil ICT or BIS..xtahan study subject membace macam ni.." ha..baru tahu budak tech ni hebat (^_^)..

"macam manelah korang study subject membace dan menghafal ni..ngantok!!" tu sebab kitorang suke tido..[xla..melawak je]

Owh, sebelum ana terlupa, di wad neurology HKL yang arwah ayah ana duduk dulu pun ade sorang pemuda lebih kurang sebaya ana mengalami pendarahan dalam otak. Apabila ana sembang-sembang dengan mak pemuda tersebut. Katanye, anaknye stress study..So ada darah beku dalam kepala menyebabkan die salalu sakit kepala. Dokter beritahu, mungkin ini berpunca daripada tekanan yang kuat dan darah naik ke kepala. Nauzubillah..

By the way..All the best sahabat2 yang amik ITM esok..Jangan stress , senyum sokmo. Jom sambung study.
Share:

2 comments:

  1. engineering is the best (^_^)..peace~
    isma byk mkn dlm IRC sbb tu x ngantuk..hehehehe

    ReplyDelete
  2. rose..sila jangan buat bising dengan bunyi plastik kacang awak kat IRC ye..huhuhu

    ReplyDelete