Thursday, September 29, 2011

Intro to RM, Intro to Islam, Intro to Jihad

Rindunye nak balik kampus. Masyaallah terlalu merindui sahabat-sahabat yang ditinggalkan di sana. Sesekali memejam mata, terasa sejuk udara pagi di Village 4 seusai solat subuh berjemaah di suraunya. Teringat pula sejuk air kolam tempat berenang yang sering ana dan sahabat-sahabat kunjungi sebelum intern. Terbayang pula hijau rumput di padang sekitar tasik UTP tempat usrah serta cahaya embun paginya yang menghiasi dedaun . Rindukan tiupan angin tatkala membonceng moto RH bersama tuanya sambil suara kuat terpekik-pekik berborak di atas moto. Rindu merempit moto merah KCP menghantar sahabat meeting di blok B.


Rindukan suasana UTP yang selalunye tegang dan sibuk. Teringat zaman-zaman yang begitu hectic yang meletihkan seluruh urat saraf. Bermeeting setiap hari dan bermusafir seluruh pelosok UTP setiap masa. Zaman dimana handphone sentiasa di tatap. Terkenang Village 5 yang seakan-akan rumah angkat, rumah kedua. Disitulah tempat melepak, tempat bergurau senda, tempat makan, tempat kerja, tempat menyepahkan barang-barang dan tempat segala-segala aktiviti manusia .

Teringat juga zaman-zaman muda, tatkala mula mengenali Rakan Masjid. 1st program yang ana ikuti ialah Intro to Rakan Masjid. Terkejut dan gembira kerana mendapati, suasana yang begitu mendamaikan di dalam Dewan Kuliah 1 ..suasana soleh dengan alunan music islami yang begitu mententeramkan. Bergetar hati, mengalunkan asma ul-husna bersama ratusan hadirin yang lain. Takjub, mengenali keindahan Islam dan perjuangan yang dibawakan oleh Rakan Masjid UTP. Luruh hati menatap satu persatu wajah zuhud barisan pimpinan RM.

Teringat juga zaman diri sendiri, berada dibarisan pimpinan RM. Perasaanye tidak lagi sama sewaktu melihat orang lain berdiri di tempat yang sama, kerana pastinya tanggungjawap yang digalas tidak sama. Kini lebih lega... Salam perjuangan kepada sahabat-sahabat dan adik-adik yang kini sedang bertungkus lumus menggalas tanggungjwap meneruskan perjuangan agama Allah dibumi UTP. Ana bukan produk terbaik yang dikeluarkan oleh RM, kerana ada yang lebih baik lagi..tetapi ana akui yang ana adalah produk yang berjaya mengenali indahnya perjuangan Islam melalui RM. Intro to RM and Intro to Islam and Intro to Jihad.INTRO TO RAKAN MASJID UTP
DATE : 29.09.2011
TIME : 9.15-11.30 PM
VENUE : UNDERCROFT, CHANCELLOR COMPLEX

RECRUITMENT DRIVEDATE : 30.09.2011 & 02.10.2011
TIME : 9.30-11.30 PM
VENUE : LR 7 & LR 8
Share:

0 comments:

Post a Comment