Thursday, November 17, 2011

Shoe Could Talk

“cantiknye wages hitam tu”
“comelnye sandle die”
“sopannye sandle coklat tu”
“complicatednye, kasut ape tu”

Ini antara komentar-komentar yang selalu terlintas dalam fikiran ana apabila memerhatikan kasut orang sekeliling. Ana yakin ramai juga wanita-wanita diluar sana yang memiliki minat macam ana, minat pada kasut, tapi beli belum tentu lagi. Kasut baru yang fesyen-fasyen jela, yang old style tu kureng sikit

Search saje google image, pening kepala tengok. Yang tumit tinggi sampai boleh buat buat galah gait buah nangke ade, yang tumit halus boleh buat pencongkil gigi pun ade, yang bunge sejambak kat depan, yang ade katak tepek kat tepi pun ade, yang berkilat macam lantai marmar pun ade, yang tali halus boleh buat mancing ikan, yang lobang sejemput kat depan, yang macam jala ikan, yang tali panjang berselirat macam wayar telephone ade, yang nipis macam ketas surat khabar, yang muncung ikan todak kat depan, yang koyak kat tepi, yang riben sebesar dulang pun ade..pendek kate macam-macam pattern.

Pada ana yang minat seni kreatif ni, I’ll say..it is a good things. Ana minat dan ana kagum dengan design kasut yang pelik ni. Minat tengok je, pakai tu kene solat istiqarah banyak-banyak. Takut ade yang pengsan, tak dapat terima penampilan baru ana [baru duduk 7 bulan dah hilang arah -tapi ana penah duk KL 2 tahun ok, I’m seserian remember!]. Testing 123 tu mungkin boleh la. Don’t deny fitrah wanita suka benda-benda yang cantik. Pada sahabiah yang baru intern KL be prepared for ‘some’ changes. It’s call as feminization. Housemate termasuk ana semua telah mengalami, keadaan yang mane virus-virus feminine dan hormone keperempuanan semakin meningkat. Count how many wages in our house, almost 6.

Sesetengah orang suke perhatikan kasut orang lain, bukan nak kate baik menundukkan pandangan sokmo tapi [mungkin juga] tahukah anda kasut boleh bercerita tentang siapa tuan yang sedang memakainya. Shoes could talk. Ana suke dengar kasut cakap..kat bawah ni antara interview ana dengan beberapa jenis kasut.

Kasut macam sebelah ni akan cakap kat ana “orang yang pakai aku ni, suke melawa, sebab die pun memang lawa…die ni berani dan berkayakinan tinggi..tapi yang aku xsuke sangat tuan aku ni seksi, letih dah nasihat suruh tutup aurat, pakai stoking, tapi die tak nak, guane”

Komen kasut kedua ni “ aku rase tuan aku [xkenal sangat, die baru beli aku]ni jenis santai-santai sikit..aku biasa die bawak g tempat2 yang lesure macam tempat2 peranginan..tapi kalau incase tuan aku pakai aku gi ofis dalam meeting…komfem tuan aku ni jenis macam tuan kawan aku yang kat bwah ni”

Si selipa cakap “Tuan aku ni jenis xkesah, kasut besar daripada kaki die pun die slambe..ape yang ade depan pintu depan rumah die tula yang die bedal..janji beralas kaki..xkire la baju tu wane merah, kuning ke biru..aku yang warne hijau ni jugak yang die sebat..”

kasut last ni pulak dengan comelnye cakap “tuan aku ni memang cute macam aku…die ni ceria riang ria raya, femenin dan manja gitu..die paling suke riben-riben yang ade kat atas muke aku ni..yang aku suke pasal tuan aku pulak, die ni sopan je, tu yang seronok jalan-jalan dengan die”



Share:

0 comments:

Post a Comment