Monday, October 13, 2014

Shaklee : ESP Soy Protein Isolate Power

Perbezaan dan manfaat ESP berbanding produk soya biasa

Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Program ini untuk memastikan kacang soya Shaklee bebas dari pendedahan perubahan genetik. Dari benih sehinggalah penyimpanan nya. sesetengah soya diproses dengan menggunakan alkohol. Cara ini menghilangkan isoflavine yang bermanfaat dan mencemarkan soya itu sendiri dengan alkohol. sebeb itulah soya menjadi tidak elok untuk kesihatan.

Kebanyakan produk soya juga telah mengalami perubahan genetik dalam pemprosesan nya. Proses ini dinamakan GMO (Genetically Modified Organism) iaitu tumbuhan atau haiwan yang telah dimodifikasi atau diubahsuai secara genetik menggunakan teknologi kejuruteraan genetik. Soya GMO memperlahankan proses penghadaman protein di dalam soya tersebut. Soya GMO menurunkan paras enzim penghadaman. Keadaan ini membawa kepada alahan terhadap pelbagai makanan. Selain itu soya GMO juga adalah toksin, Ini menyebabkan gangguan kepada fungsi hati. Soya GMO juga mengganggu sistem pembiakan lelaki dan wanita. Di samping itu, soya GMO menganggu pertumbuhan dan perkembangan bayi dalam kandungan.

ESP adalah supplement protein berasaskan soya keluaran Shaklee. Soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP adalah soya Non GMO. Dalam proses penghasilan ESP, soya yang digunakan dicuci menggunakan air bagi mengekalkan kandungan di dalam soya. Soya Shaklee dicuci untuk mengekalkan isoflavine genestin dan daidzin yang kritikal untuk membekalkan kita keseluruhan manfaat soya yang asli .



 ESP mampu menghalang penyakit kanser?

“You can feel so very good about Shaklee’s soy protein, and how we can help so many people who are looking for ways to improve their health.”
Dr. Mohamed Nasr, Director of the Medical Care &
Diagnostic, Center of Lake Villa di Illinois, USA


ESP mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene mencukupi di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser. Protein dan isoflavene dalam ESP bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normal untuk terus membiak menjadi sel kanser

Mengurangkan risiko kanser usus - Protein soya menghalang sel kanser dari merosakkan arteri dan menyerap nutrisi dari badan Protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bacteria/virus lysine dalam ESP jika diamalkan dengan Vitamin C mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 90%

Menghalang kanser paru dara - ESP jika diamalkan dengan flavanoids mengurangkan risiko kanser paru dara sebanyak 10x ganda ESP jika diamalkan bersama Shaklee Carotomax dan Ostematrix mengurangkan pembiakan sel kanser sebanyak 10x ganda.
 

Selain penyakit kanser?
  • Mengelak kerosakan buah pinggang - ESP menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh lelaki ESP mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh rosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang
  • Mengelakkan penyakit jantung - ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL(kolesterol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung 4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung
  • Protein ESP menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna
  • ESP terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya
  • ESP membina sel otot, kulit dan hormone yang seimbang
  • ESP menyokong sistem imunisasi badan, dan menyokong kesihatan jantung dan prostat(lelaki)
  • ESP mengawal ‘mood swing’ pada wanita ketika PMS dan wanita menopause
  • ESP meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut
  • ESP mengurangkan paras kolesterol dalam darah sebanyak 23%
  • 60 kajian menunjukkan protein soya ESP meningkatkan ketumpatan tulang2
Share:

0 comments:

Post a Comment