Tuesday, November 4, 2014

Shaklee : Ostematrix

Ini salah satu produk Shaklee yang membekalkan zat makanan bernama Kalsium. Sebelum ini saye ingat Kalsium ni hanya baik untuk tulang dan yang seangkatan dengannya. Bak kate dalam tv yang mempromosi produk tenusu, zat Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku dan gigi.

Tapi rupa-rupnya Kalsium ni banyak lagi kepentingan lain.Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.Selain itu, pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis yang sering dialami orang yang dah meningkat umur atau ibu-ibu yang hamil.

Tidak dinafikan juga, Kalsium mengimbang tekanan darah, memeliharan denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Ia juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam. Baik untuk mereka yang sibuk dengan kerja atau yang seringkali terbeban dengan masalah seharian kerja mahupun keluarga.

Untuk wanita muda, kesakitan ketika haid seperti sengugut dan kejang perut dapat dikurangkan. Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium meringankan sakit semasa haid dan membantu membuang air kecil. Tahukah anda bahawa Kalsium adalah mineral alkali, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesity di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi.Perbezaan Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee dirumus daripada formula yang unik. Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, magnesium dan boron. Semua nutrien di atas sangat perlu dalam suatu tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% dalam badan kita, dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kebanyakkan kalsium di pasaran tidak menepati kandungan di atas, sebab itulah kenapa, bila anda mengambil osteomatrix shaklee, anda akan dapat merasa kesan yang sangat cepat dan menakjubkan. Kajian telah membuktikan suplemen kalsium ini akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan. InsyaAllah.Share:

0 comments:

Post a Comment