Tuesday, November 1, 2016

NUTRILITE CoEnzyme Q10 Plus


Jika terdapat satu organ dalam tubuh anda yang bekerja setiap saat sepanjang hari, ia adalah jantung anda. Ia berdegup 70 kali seminit, 100, 000 kali setiap hari. Terdapat jumlah tenaga yang sangat banyak yang perlu diganti dengan tetap.

Sel-sel mengguna banyak koenzim yang dipanggil CoEnzyme Q10 (CoQ10) untuk menghasilkan tenaga yang mereka perlukan untuk berfungsi dan pekatan tertinggi ditemui dalam jantung, hati dan buah pinggang anda. Tubuh kita menghasilkan enzim ini apabila kita muda tetapi apabila kita semakin tua, penghasilannya mula menurun.

NUTRILITE CoEnzyme Q10 Plus mengandungi campuran CoQ10, L-Carnitine Fumarat, Taurina dan Pekatan Bioflavonoid Sitrus. Diambil secara kombinasi dengan Lecithin E, Garlic with Licorice, Samon Omega-3 dan B-Complex, ia akan memberi sokongan optimum untuk kesihatan.
🌹Soal Jawap 

Apa itu CoQ10?

CoQ10 dipanggil “ubiquinone” kerana ia ditemui dalam semua sel. Secara teknikal, CoQ10 dirujuk sebagai “bahan seperti vitamin” atau “faktor bersama” kerana ia dihasilkan secara semula jadi oleh tubuh badan. Ia adalah nutrien penting yang diperlukan oleh semua sel untuk mengeluarkan tenaga.

Bagaimana CoQ10 bertindak dalam tubuh anda?

CoQ10 adalah enzim penting yang mewujudkan 95% daripada tenaga selular yang diguna oleh tubuh. Organ-organ, terutamanya jantung, mengguna jumlah CoQ10 yang banyak untuk melakukan kekuatan pengepamannya, meningkatkan jumlah darah yang mengalir melaluinya dengan setiap degupan. Ia juga adalah antioksidan yang boleh meneutralkan radikal bebas dan menggalakkan membran sel yang sihat.

Mengapa kita perlu mengambil suplemen dengan CoQ10?

Pekatan CoQ10 berkurang apabila kita meningat tua. Tabiat makan kita dan pilihan gaya hidup mungkin mengakibatkan kekurangan pemakanan. Faktor-faktor lain seperti bersenam dengan giat atau pengambilan ubat-ubatan tertentu juga mungkin mengurangkan tahap CoQ10 dalam tubuh. Mengambil CoQ10 dengan kerap boleh membantu meningkatkan kesihatan jantung keseluruhan. Ia juga dikenali kerana ciri antioksidannya.

Bagaimana ia berfungsi dalam tubuh?

Mitokondria adalah struktur penghasilan tenaga dalam sel yang membolehkannya berfungsi, membaiki dan mengekalkannya. Dalam banyak cara, mitokondria adalah seperti enjin kereta. Sel tidak boleh berfungsi tanpa mitokondria dan sesebuah kereta tidak boleh berfungsi tanpa enjin. Asalkan sel-sel hidup, ia memerlukan cara menghasilkan tenaga. Tenaga ini wujud dalam bentuk adenine triphospate (ATP). CoQ10 adalah pemangkin dalam penghasilan ATP. Oleh itu, mitokondria memerlukan pekatan CoQ10 yang mencukupi memastikan penghasilan tenaga yang optimum


Bolehkah kita mendapat CoQ10 daripada makanan kita?

Ya, CoQ10 banyak ditemui dalam daging lembut dan ikan bermigrasi seperti sardin dan mackerel, dan ke tahap yang kurang, dalam brokoli dan kacang. Kita perlu kira-kira 30mg sehari, yang bermakna bahawa kita harus makan banyak makanan itu untuk mendapat jumlah yang sama dengan 30mg CoQ10. Oleh itu, untuk mendapatkan jumlah yang mencukupi untuk tubuh, seseorang boleh mempertimbangkan suplementasi dengan CoQ10

Apakah faedah NUTRILITETM CoQ10?

NUTRILITE CoQ10 adalah satu-satunya rumusan yang terdapat dipasaran yang menggabungkan CoQ10, L-Carnitine Fumarate, Taurina dan Pekatan Bioflavonoid NUTRILITE ke dalam satu kapsul yang memberi faedah kesihatan yang optimum terhadap tubuh kita. Setiap kapsul memberi 30 mg CoQ10 di mana tiga kapsul sehari akan memberi 90 mg CoQ190 kepada tubuh. Pekatan Bioflavonoid memberi faedah tambahan fitonutrien. Perumusan NUTRILITE CoQ10 kami tidak mengandungi perisa dan pewarna tiruan atau bahan pengawet, oleh itu mengurangkan kejadian tindak balas alahan.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut dan pembalian produk Nutrilite 
NUTRILITE CoEnzyme Q10 Plus - RM260
Share:

0 comments:

Post a Comment