Wednesday, November 2, 2016

NUTRILITE DailySuplemen Multivitamin dan Multimineral Harian

Vitamin dan mineral adalah penting untuk tubuh melaksanakan fungsinya. Pengendalian dan penyediaan makanan, pilihan gaya hidup dan peringkat usia mungkin mewujudkan keperluan untuk menambah nutrien harian anda, kerana memenuhi keperluan nutrien menerusi diet semata-mata kini
menjadi satu cabaran.

NUTRILITE Daily boleh membantu anda memenuhi keperluan harian. Dirumus dengan vitamin dan mineral yang seimbang untuk membantu mencapai kesihatan optimum.


  • Satu biji tablet sehari membekalkan 11 vitamin penting (A, B1, B2, niasin, B6, asid folik, vitamin B12, C, D, E dan asid pantotenik).
  • Serta, 7 mineral penting (kalsium, fosforus, iodin, zat besi, magnesium, kuprum, zink) dan pekatan alfalfa, selada air, pasli, bayam, karot dan ceri aserola NUTRILITE yang eksklusif.
Soal Jawap

Kita mungkin mempunyai cukup vitamin (katalah vitamin A) daripada makanan harian kita. Tidakkah berlebihan jika kita mengambil NUTRILITE Daily?

Ada kemungkinan pada sebarang hari anda mungkin tidak mendapat vitamin tertentu secukupnya dari makanan anda. Namun, adalah bagus juga mengambil tablet Daily kerana ia membekalkan nutrien lain selain daripada vitamin yang telah cukup di dalam diet anda pada hari itu. Yang lain mungkin kurang dalam diet anda. Percayalah bahawa Daily tidak mempunyai potensi yang sangat berlebihan.

Mengapakah NUTRILITE Daily disyorkan supaya diambil selepas makan?

Pada asasnya, kerana vitamin dan mineral berinteraksi dengan lemak, karbohidrat dan protein. Vitamin-vitamin larut lemak (A, D, dan E) diserap paling baik jika lemak ada di dalam perut. Vitamin-vitamin B membantu membebaskan tenaga daripada karbohidrat serta nutrien utama lain. Banyak vitamin dan mineral berfungsi sebagai koenzim yang melengkapkan pelbagai sistem enzim yang dibina dari asid amino dalam protein. Secara umumnya, vitamin dan mineral bertindak sebagai pemangkin untuk membantu menggunakan makanan dengan lebih efisien.


Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang cenderung mengalami systemic lupus erythematosus harus mendapat nasihat daripada doktor mereka sebelum mengambil produk ini.

NUTRILITE Daily - RM62
Share:

0 comments:

Post a Comment