• Soleh Solehah

    Bersangka baik pada takdir Allah itu natijah daripada Tauhid yang kuat.

  • Cinta Allah

    Cinta selain Allah akan membelenggu diri. Jalan keluarnya ?

    Cintailah Allah dan cintailah segala dan semuanya kerana Allah.

  • Akhirat yang Abadi

    'Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati, semuanya itu akan dimintai pertanggung-jawaban.

    (Al-Isra :36)

Thursday, October 31, 2013

Saya telah tamat belajar secara rasminya

Special thanks for my beloved mother, sweet brother and sister and friends for all support and love through this tough journey. May Allah bless you all the times.

Thursday, October 17, 2013

Day Dream : Bandaraya dalam Taman


This picture melted my heart. It's not about the painting technique, but it's about the value behind the scenery. Quite similar to Shrek's house but this one better and nicer. Peaceful life near to nature. Perasaan aman yang tidak dapat digambarkan melihat rumah yang sederhana tapi aura kedamaiannya sangat kuat. Bilakah Kuala Lumpur akan menjadi seperti ini. Bandaraya dalam taman. Idea yang menarik. Wait till I nominated as the Malaysia Prime Minister 2020.

Mase zaman belajar dulu ana tertanye-tanye mengapakah orang yang dah bekerja susah nak update blog sekerap zaman die belajar. Dan sekarang soalan tu telah terjawap yang mana diri sendiri merasainya. Antara faktor yang menyebabkan kesukaran untuk update adalah MASA. Zaman student, kite duk menghadap Cik Lappy(laptop) berinternet sepanjang masa dan ketika. Dikala sibuk mengulang kaji kononnya, ada bisikan-bisikan halus yang datang dan berkate..."ngantoknye lah Cik Mata saya ni..ape kate kite bukak blog dan update sesuatu sebagai selingan dalam mangulangkaji pelajaran".

Lain kisahnya apabila bekerja, bermula pukul 8pagi menghadap Pn Dasppy(dasktop) dalam hatinya bergaduh sakan antara hati dan akal ..."akal: weh, bile nak habis kerja-kerja dunia ni...dah penat dah ni.." "hati:jangan ngelat weh, engkau cari rezeki..karang xpasal2 makan rezeki haram.." maka terus meneruslah keduanya bekerja, tepat jam 5petang.."o0o0o0 balik kampung...o0o0o0 balik kampung...hati riang.." masa dirumah ialah masa RnR (Rehat dan Rawat)

Faktor lain, ISI KANDUNGAN. Cuti hujung minggu, membuak-buak perasaan nak mengupdate blog..sign in.."em..ape nak tulis yer??".."apa buku ilmiah terakhir yang ade ditangan dan di telaah sehingga faham??"..Fikir punye fikir dah berakhir hujung minggu..Office aku datang..Monday blues. "Isnin, engin baru nak panas..belum mampu menjana idea yang cergas - jangan layan, itu hanyalah doktrain barat, katanye"..Itulah sedikit, tidak banyak ulasan berita hari ini. Tulisan ini di terbitkan semasa Lunch Hour SBM..where no people are around. dan polisi SBM boleh mengunakan kemudahan komunikasi pejabat untuk kegunaan peribadi tetapi harus dihadkan...serius bukan rekaan (^_^)v