• Soleh Solehah

    Bersangka baik pada takdir Allah itu natijah daripada Tauhid yang kuat.

  • Cinta Allah

    Cinta selain Allah akan membelenggu diri. Jalan keluarnya ?

    Cintailah Allah dan cintailah segala dan semuanya kerana Allah.

  • Akhirat yang Abadi

    'Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati, semuanya itu akan dimintai pertanggung-jawaban.

    (Al-Isra :36)

Wednesday, September 7, 2016

Abang Long Mu'min









Main pasir kat pantai mase balik kampung di Pesta Wau Tumpat, Kelantan.

Desa WaterPark

Baru- baru ini saya sekeluarga berkesempatan berkunjung mandi manda di taman tema air. Ini kunjungan kali kedua saya dan suami. Saje bawa Mu'min main air. Overall, persekitranya memang best dan walaupun terletak disebelah loji tapi air kat sini bersih dan tidak berbau. Mu'min pun excited main air. Ummi ngan abah lagi la excited dah lame tak mandi manda..



Sebenarnye lebih seronok kalau pergi ramai-ramai dengan sedara mara. Hajat nak bawa Azmil, tapi bukan timing de outing pulak. Kalau tidak mesti lagi happening, naik gelongsor, main ombak tiruan, air hujan dan macam-macam lagi.

Pukul 3 Mu'min tidur sekejap, ngantuk dan penat sangat seharian bermain air. Makanan, ade makanan dijual dalam tu so beli la wafer. Nasi Mu'min guard bagi bawa masuk. Tapi ade juga makanan ummi dan abah yang 'terbawa' masuk sekali :P. Orang memang ramai, dan tempat duduk pun banyak so xde masalah, semua ade port masing-masing yang teduh.