Friday, April 8, 2011

Kejadian satu, dua , tiga

Kejadian Satu
"aik, kenape lain macam je helmet mamat tu" bisik hati ana, apabila sebuah motosikal melintas dihadapan ana ketika pulang dari kelas.
helmet tu, ade lobang-lobang dan lonjong kebelakang, macam bentuk oval pun ada" bisik ana lagi sambil melintas zibra crossing berdekatan Poket D.
"o0o0..patut la, helmet basikal rupenye" ana tersengeh sendiri..suasana yang melucukan ..
Kejadian Dua
"ape kucing tu buat?? ish, macam mane die boleh melekat kat pokok tu??" kepelikkan melanda diri ketika berjalan melintasi pokok berhadapan kafe V3..
"wah..kucing pun dah handal panjat pokok ae...kirenye kucing sekarang dah tak main kak kafe lagi dah ar, dah ade playground baru..high class gitu " ana tersenyum sendiri, macam orang 'wayer shot'...senyum

Kejadian Tiga
"tadi macam ade mesej masuk..cepat cek, mane tahu ade tawaran hebat ke pape.." apabila tiba di bilik, ana teringat sayup-sayup bunyi SMS masuk sewaktu melintasi kucing tadi..
"isma, ko tak gi kelas MS (malaysian studies) ke??" terbeliak mate ana bace SMS yang diterima..
"adeyh, patut la aku rase macam free sangat hari ni, ade kelas lagi rupenye" keluh ana di kala petang hari tadi..[kredit to kak tiqah sebab pinjamkan scuter EGO~rempit~]
Pengajaran: kalau antum rase free..Sila dan cuba check jadual sebaiknya (^_^) kerana hidup manusia terutama apabila bergelar khalifah di muka bumi Allah makanya, tiada masa berpangku tangan dan bersenang lenang..Kejar Akhirat maka Dunia akan mengikutimu..I'allah
Share:

0 comments:

Post a Comment