Wednesday, November 30, 2011

Tutup Aurat


Tak sanggup melihat sekujur tubuh gempal yang dibalut sendat dari kepala kekaki. Semuanya tertutup rapi Alhamdulillah tetapi mengapa harus sempit?? Ana tidak mengerti.

Aku juga manusia yang amat tidak sempurna dan banyak kesilapan. Terlalu banyak kesalahan yang harus aku tebus degan kebaikan. Bantuan dan peringatan harus selaluku semaikan untuk menyubur rase cinta dan patuh pade perintah ALlah. Untuk diri yang tidak sempurna dan saudara-saudara seagama yang dikasihi.

Share:

1 comment:

  1. Assalamualaikum ^_^ *peluk*
    sedih dan pedih bila lihat kaum Hawa yg begitu senang mendedahkan aurat..='( skrg kita yg dah tahu, mungkin tiba ms untuk berubah. bukan hanya membenci dlm hati tapi kena cuba kuatkan semangat untuk menegur scr hikmah. kalau x sampai bila..='( terima kasih ya Ukhti atas post ini. Membangkitkan semangat untuk berpakaian mengikut syariat hanya krn Dia dn menyeru kpd 'mereka'.

    baru2 ini, saya dgn seorg sahabat ada berpakat untuk menegur seorg roommate ttg couple dan tutup aurat krn dia free hair. Amat berat utk berterus terang. Tp seribu kali syg krn dia seorg yg sgt baik, dan ukhuwwah dia kuat! ='( diri sendiri rs kejam andai x menegur...mulut selalu menyebut syg krn Allah..tp selalu menyoal diri di mana tindakan. Alhamdulillah..dia dpt terima, malah bersyukur krn dia cuba meluahkan perasaan, xada shbt2 yg menegur, krn persekitaran x mengizinkan. =') cuma berkongsi dgn enti yg saya kasihi krn Allah. Sbnrnya ada hati2 yg mahu tetapi xada yg menyokong..dan kita yg punya kesedaran dan kekuatan yg juga ditiup-Nya inilah yg mesti sentiasa bersama 'mereka'...=') kita sama2 ye, ,Insya-Allah. hee~ pjg pula bleber. walaupun kita xknl, syg sgt enti krn Allah! =') *peluk*

    ReplyDelete