Tuesday, June 5, 2012

Sahabat penguat semangat


"Isma makin kurus"
"Akk rase awak makin kurus"
"Saye tengok akak sekarang dah kurus"
"Kurusnye akak..."

Mane ade, ana same je..jawapan selamat..Tapi memang betul pun. Ana alhamdulillah sihat sejahtera. Mungkin faktor cuaca yang agak panas dan musim batuk dan demam yang berleluasa. Diri yang lemah ini tidak tertinggal dari diuji oleh Allah. I'allah sedang mencari kekuatan dan saki-baki tenaga untuk meneruskan hidup dan melaksanakan tanggungjawap menjaga anak-anak dewasa di UTP..Juga sedang mencari semangat belajar..di akhir-akhir tahun pengajian ni, mood belajar semakin berkurang...mengapa?? Kurang pasti..

Namun ade satu kisah menarik yang ana nak kongsi dengan pembaca sekalian. Perihal sahabat-sahabat rumah ana..sebahagianya ade dalam gambar dan sebahagianya ade dalam hati..(^_^)v..alhamdulillah Allah ikat kami dalam satu ikatan yang amat kukuh. Ikatan Islam dan perjuangan. Semua ade karekter yang unik dan berlainan, tapi banyak yang sama perangai..Mai dan Basirah paling ceria, tempias2 gembira dan bahagia mereka tersebar pade semua orang tak kira dimana pun mereka duduk. Orang sedih pun terubat dengan keletah mereka..

"Mai bahagia..." Basirah, tangan ke dada mata ke atas...


Ziha orangnya jiwa-jiwa sikit. Bukan jiwang tapi feeling..Slalu tnye khabar sahabat, walhal duduk satu rumah dan nampak hari-hari..Lembut tapi keras, ayu tapi garang..K.Rai cool sokmo, diam-diam berisi..kalau melawak tu bukan main hiperbola-bola api..pecah usus duduk ngan kak rai, best 'Lawyer' yang kami ade. Fizah dan Arina, semangat sokmo..cakap semangat, ketawa semangat, wat keje sume semangat dan yang penting laju speed 5..slalu siap awal dari orang lain.



Zarith chef yang paling dikagumi, lebih garam, lebih cili, kurang gula..sihat dan mengenyangkan..nak makan ape, sebut je...30 min kemudian i'allah siap. Allah tempatkan bilik mu betul-betul depan dapur Alhamdulillah..Hayu ni pulak suke main saraf, serangan dalaman..sebab tu, mood study die consistent, walaupun orang lain tengah xde feel nak study..gerak kerja memang power laju dan pantas..air mata pun laju, tapi orang xnampak..tu yang ana kate ni budak saraf..


Kami sume dalam bidang yang same, Techies!! 4 akan grad semesta ini, 5 lagi akan meneruskan perjuangan lagi 1 semestar sehingga January 2013..dah tak tahu nak tulis ape......ana mencari kekuatan untuk study ni, assigment dah ade 2. Project dah bermula...Doakan ana dan umar supaya keep healthy..
Share:

6 comments:

  1. assalamualaikum w.b.t

    eh, smlm kata xtau lagi, alih2 hari ni dh update. hahah. :P sapa yg grad sem ni akak.? hehe

    HIDUP memerlukan PENGORBANAN. PENGORBANAN memerlukan PERJUANGAN. PERJUANGAN memerlukan KEKUATAN. KEKUATAN memerlukan KEYAKINAN. KEYAKINAN menentukan KEJAYAAN. KEJAYAAN membawa KEBAHAGIAAN.:D papepn, all is well :P n all the best. :)) semoga smkin berisi. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang akan grad sem ni, kak Hayu, Kak Rai, Kak Basirah n Kak Mai..nice quote, syukran

      Delete
  2. ohh.. em, yg kenal sorng je, kak mai. :) heheh.. nice ke.? nice la sbb bukan saya yg reka. HAHAH. afwan. :)

    ReplyDelete
  3. All da best Isma :) nk dpt mood study kne dok ngan org yg suka study @ suruh mak bg semangat nk study (dat is always done by me yg slalu hilang mood study gak masa study)ngeh ngeh..semoga Isma n sahabat2 n juga Umar sihat walafiat. doakan sy dan RK dapat bergerak laju di sini dlm menimba ilmu :-) InsyaAllah

    ReplyDelete
  4. cik asrar,bile boleh ketemu lagi ni..rindu la..(T_T)

    ReplyDelete
  5. cik asrar ni rose ke..?ahah.. rahsia benar..

    terima kasih isma kerena sudi mewarnai dan menceriakan hidup saya, walaupun saya x mampu ceriakan hidup orang lain..

    later, we will miss this moments.

    ReplyDelete