Monday, October 27, 2014

Amalan Ibu Mengandung



"Kenape pagi tadi ayang muram je..." tanya suami dalam kereta sewaktu dalam perjalanan pulang dari tempat kerja. Tindakan yang sangat bijak!! tidak terus menyerbu, bile saya dah cool down baru suami bertanya.

"Erm, oo pagi tade sebenarnya ayang risau pasal kerja. Ade SQL coding yang supervisor mintak.. Risau tak boleh nk siapkan.." Jawap saye...pagi tadi memang mood tak okay, senyum untuk suami pun macam tak larat je.

"Ooo ingatkan sebab kecewa tak bangun Qiamulaill.." balas suami bersahaja..

"Allah..allah..allah.." ade elektrik yang menyambar dalam hati saye. Terbakar, insaf ...

Umi isma,

Umi kene lengkapkan mutabaah umi. Supaya umi ade hubungan yang baik dengan Allah, baru umi akan sentiasa sihat, kuat dan bahagia. Adik nak pakai banyak tenaga dan kekuatan untuk persediaan adik berhijrah ke dunia baru adik. Kalau umi tak bangun Qiamullail macam mana umi nak kongsi tenaga dengan adik.Adik nak tumpang kesihatan, kekuatan dan kebahagian umi. Adik suka umi senyum, adik suka dengar kalimah Allah yang umi bace semasa dan selepas solat. Adik rase sihat. Umi sayang kat adik kan...

sob sob..sob ..




Share:

0 comments:

Post a Comment