Friday, November 11, 2016

Kids World : Islamic Learning Untuk anak-anak


Radio digital al-quran
Apa yg ada dlm radio digital quran versi 6

1. Bacaan Al Quran Lengkap Dari 3 Imam Terkenal Dunia
  • Imam mishari
  • Imam suud
  • Imam ghamidi
2. Doa-Doa Ketika Mengerjakan Haji / Umrah
  • Doa masuk pintu as salam
  • Doa istikharah
  • Doa masuk masjidil haram
  • Doa melihat kaabah
  • Doa melihat kota mekah
  • Doa2 berkaitan ibadah haji
3. Tatacara Mengerjakan Ibadah Haji / Umrah
  • Cara mengerjakan tawaf
  • Bab ihram
  • Cara mengerjakan saei
  • Wukuf di arafah
  • Byk lagi tatacara yg berkaitan ibadah haji
4. Tafsir lengkap 114 surah
5. Bacaan & tatacara solat
6. Zikir2 dan amalan seharian
7. Tahlil
8. Ceramah2 agama dari tokoh popular

Bonus ratusan lagu kanak2 islamik. Kesemuanya hampir 902 pengisian . Boleh dijadikan hadiah yg sgt istimewa utk sahabat

Harga RM60 Pos RM 8




Ebook Islamic For Kids 

Ebook ini mempunyai 20 mukasurat bergambar, separuhnya mukasurat interaktif.
Apabila ditekan dengan jari/pen, bunyi sebutan huruf, nombor, bacaan akan terhasil.

Topik2 yang terkandung
1. Abjad & perkataan dalam Bahasa Inggeris
2. Huruf & perkataan dalam Bahasa Arab
3. Buah buahan
4. Haiwan
5. Warna & bentuk
6. Cara berwuduk dan solat
7. Doa-doa harian

Juga terdapat lagu-lagu nasyid dan bacaan surah ringkas terpilih 🙌

Ukuran : 28 x 28 x 2.5cm (approx)
Menggunakan 3 Bateri AA (tidak disediakan)

Harga  RM45, Pos RM9



MP4 Player for Kids JOC 

Ciri-ciri
  • Full hd lcd -sgt jelas kualiti video
  • Speaker 10x lebih kuat dari hp paling mahal
  • Batt boleh cas
  • Support kebanyakkan format video & mp3
  • Free perisian video quran & pendidikan agama yg sgt2 bermanfaat termasuk list index
Isi Kandungan
  • Lebih kurang 200 video
  • Belajar alif ba ta
  • Doa dan zikir
  • Voice of ummi
  • Kisah nabi & rasul
  • Nasyid
  • Belajar abc
  • Lagu kanak2 ( alif & mimi, pd zaman dahulu, didi & friends, upinipin )
Kelebihan Produk
  • Jimat kuota tenet
  • Blh tgok mana2 shaja kedai mkn,dlm kete atau balik kmpung
  • Tak perlu dah berebut fon anda dgn anak2 
  • Paling penting anak2 dpt berhibur
Harga RM149 siap pos semenanjung SAHAJA




Apple Learning Quran

Ini antara permainan Mu'min seawal usianya 1 bulan. Alhamdulillah Apple ni selalu dapat menenangkan Mu'min dikala die susah nak tidur atau nak meragam. Mungkin sebab fitrah baby ni suka kan ayat-ayat suci yang buat jiwa mereka rasa selamat. Memang sangat membantu.

Alat permainan/pembelajaran untuk kanak-kanak mempelajari asas doa harian, surah lazim, surah2 pendek, bacaan dalam solat.

  • Butang 1 : 26 Doa Harian (Doa Tidur, Doa Makan, Doa Mandi, Doa Memakai Baju, Doa Keluar Rumah, Doa Menaiki Kenderaan dan lain-lain doa harian terpilih)
  • Butang 2 : 16 Surah Lazim (Al-Fatihah, An-Naas, Al-Falaq, Al-Kafirun, Al-Qariah, Al-Kauthar, Al-Ashr dan lain-lain surah terpilih)
  • Butang 3 : Azan, Bacaan Dalam Solat (dari takbir hingga ucapan salam)
  • Butang 4 : Nyanyian Nasyid dalam Bahasa Arab (Thanks The Parents, Love Allah and The Messenger, Ramadhan Is Coming dan lain-lain lagu nasyid pilihan)
  • Butang 5 : Lampu Projektor yang bertukar warna sesuai dijadikan lampu tidur kanak-kanak sambil mendengar alunan ayat-ayat Al Quran
😘 Harga 😘
Rm22/pcs. Pos RM7 semenanjung..


Share:

0 comments:

Post a Comment