Sunday, February 26, 2012

Suram Dan Muram

Assalamualaikum w.b.t

Segala puji bagi Allah yang telah memanjangkan hayat kite semua. Lalu pagi ini, dalam keadaan internet down di UTP [dah sehari semalam dah, nasib baik ade broadband cik Arina ni] ana mengupdate blog. Cadangan awal ingin mengupdatenya sejurus selepas MPP Manifesto Night, namun apakan daya, masa begitu cemburu sehingga tidak sempat nak berblog walau sebentar. Maka inilah waktu yang diketemuai, Extended Proposal FYP sedang mananti di pintu gerbang. I'allah 50% belum siap...adeyh..

MPP Manifesto Night, ana rasakan begitu muram, suram dan suam. Perkiraan ana yang tidak begitu bijak math ni, mungkin kurang dari 3 i-land sahaja yang hadir, more or less 200 orang daripada 6000 pelajar UTP. Adakah kerana persepsi negetif yang terpasak dalam minda2 pelajar yang kononye RM menguasai MPP?? Mungkinkah pelajar UTP sudah give up dengan pilihan raya kampus? Mungkin juga kurang berminat mencampuri urusan yang diangggap 'kotor'?? Ataukah mengira diri masih muda dan mentah untuk ikut capur hal pilihan raya?? Atau memang merasa tiada kepentingan mengambil tahu hal ehwal pilihan raya UTP?? Asalkan grad dengan 1st class degree, then caw daripada kampus terchenta ini...


Ana sokong En.Nabil sebab permintaan ana untuk mengurangkan masa pak cik mak cik guard untuk saman menyaman akan cuba dilaksanakan. You get my full support dude...calon-calon yang lain masih dalam proses istikharah, mane satu nak vote..undi tetap rahsia. Allah sahaja yang tahu..this coming election e-voting akan digunakan. Neves juga. Macam mane nak gune?? Mane nk click? Ade portfolio setiap calon ke? boleh bukak facebook diorang ke sebelum mengundi?? adakah manifesto di paparkan supaya para pengundi dapat membuat pilihan yang tepat?? ape-ape pun, same-same kite rasainye 29 Feb ini.

Quote for the day...All the best kepada semua calon, Allah tahu dimana sepatutnya kamu semua berada..
"Hatimu akan merasakan manisnya takdir Tuhan jika
kamu mencintai-Nya. Kamu akan mencintai-Nya jika
kamu mengenal-Nya. Semakin tinggi pengenalanmu
terhadap Tuhan, semakin tinggi pula darjatmu dan
semakin terasa agung ketentuan-Nya bagimu. Dia
sesungguhnya lebih mencintaimu daripada dirimu sendiri.
Kerana itulah dikatakan, orang yang paling mencintai Allah
adalah orang yang paling mengenal-Nya."
[Imam Al-Hakim Al-Tirmidzi r.a.]
Share:

3 comments:

  1. salam.

    hahaha.. dah agak mesti akak undi dia. :P haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. what student need..student get (^_^)
      no offense

      Delete
    2. hmm.. oke2, bole diterima. haha. :) kantoi la pilih dia. :P

      Delete