Thursday, March 15, 2012

Pesta Ilmu UTP

"kak i-Fest ni ape benda??"

"aik..baru sekarang nak tanye..lagi sehari je lagi nak mula i-Fest ni.."

"erk.."[kerek la kakak ni]

"Ayat skema dia berbunyi ; iFest (stand for Islamic Festival) is a combination of three big event annually conducted in Universiti Teknologi Petronas . Ladies' Valency 2012 will officiate the opening of iFest followed by SFDM and H4I will end this significant festival . May Allah be with all of us throughout this festival ...ada dalam blog i-Fest"

"hehe, ade sinopsis x kak"

"owh, bahasa mudahnya Pesta Ilmu, macam Pesta wau kat pantai timur, orang semua pergi sane untuk main wau, ni pesta ilmu..orang pergi sebab nak tambah ilmu.."

"kak, kenapa saya perlu pergi i-Fest??

"Dik kalau dekat luar sana, kamu akan habis beratus-ratus ringgit untuk program-program ilmu yang menampilkan panel-penal hebat seperti mereka ini, ..bukan senang nak dapat pekej menarik ni..tidak hanya untuk tambah ilmu sahaja, boleh jumpa artis, ambil gambar then upload kat FB...best kn.. kat Malaysia ni UTP je yang buat macam pesta muda-mudi macam ni tau"

"tapi kak Mahal la, makan KFC lagi sedap"....

"KFC makan sekali dah ilang, stakat kenyang sekajap, lepas 6 jam dah nak makan balik...ilmu ni kekal sepanjang hayat, malah ilmu ni kite bawak masuk banglo 7 tinggkat kite nanti...xnak ke??"

"banglo 7 tinggkat??"

"ala....banglo bawah tanah tu, takkan kamu tak pernah dengar?? tu yang ade 2 batu putih tulis ; al-fatihah kepada polan binti polan...""

"errkkkkkk, owh tahu...em, bile i-Fest nak start kak??"

"aish..dah kate tadikn..sehari ja lagi dik. Jumaat ni ade Forum Baitul Muslim kat Chansellor Hall 9.30 malam. Best ade ustaz feveret akak Ustaz Pahrol dan Ustaz Hasrizal...adik nak kawen tak??"

"emm, rase macam nak jugak....

"erk..[boleh pulak rase-rase, belum ade calon la tu] this forum is just a kick start, ade baaaaanyak lagi.."

"ooo kalau gitu. ape lagi kak!! jom kite serbu poket D untuk beli tiket!!"

"aik..tahu pulak mane nak beli tiket...."

"saye AJK i-Fest kak, saje testing pengetahuan am akak"

"cis......"

kisah rekaan semata-mata.

Klik gambar untuk maklumat lanjut..
terlalu amat banyak maklumat xmuat nak cerita satu-satu
ape-ape pun moh le kite join!!
Share:

3 comments:

  1. assalamualaikum.

    heh, suka buat cerita rekaan rupanya~ :) hahah. mati-mati ingatkn betul ada org tny ifest tu benda apa dh esok nk mula. =.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. flow cerita je rekaan..intisarinya tetap sama dan penting :)

      Delete
    2. hehhe. oke, tau2. :) sje je provok. :P

      Delete