Wednesday, November 20, 2013

Happy Birthday : We love you


Thanks Mr Google for that wish. Hari yang bersejarah, dimana lahirnya seorang budak nakal yang dinamakan Ismalina. Semalam hari lahir saye. Semuanya seperti biasa, bahkan hampir melupakan 19 November. Mungkin dikaburi persiapan menjelang 301113...atau yang lebih penting kecuakan menyiapkan Performance Appraisal yang tarikh akhirnya hari ini.

Semalam satu lagi hari yang patut saya frame atau lakarkan dalam diari istimewa ini. Permulaan hari yang Alhamdulillah ceria dan bertenaga ketempat kerja untuk menyiapkan "assignment" disaat-saat akhir.... Rasenya masih sama apabila berbondong-bondong manusia yang istimewa, sahabat handai mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR...terima kasih semua (^_^)v ucapan yang pendek tetapi penuh makna dan berbekas dihati.

Pulang dari tempat kerja, masih rase hari itu sama seperti hari yang lain. Gembira dan sibuk ...
 "Sape nak masak harini" ...seseorang bertanya di watsup rumah Bukit Angkasa
 "macam tak daye je nak masak" balas pemilik phone BB Bold 3 yang dah uzur ni..
Alih-alih bateri habis, gelap BB...dah malam katenya....

Tiba dirumah, terus menghadap nasi lemak ayam gorang dan sayur bayam..Baham makanan dalam keadaan lapar, tambah pula ade ulam TV..Laju..sedap..Masih rase biasa..Lepas solat Isyak, cepat-cepat saya buka pintu...ade instinc sahabat ade kat luar..jeng jeng jeng caught in a red handed. Ade kek dan dua makhluk sedang mencangkung ..khusyuk menyalakan lilin..senyum dan gelak guling-guling dengan Basirah. Floor Manager cuai..

"Cantiknya kek"...sekarang dah rase lain..terharu dan bersyukur. Jujurnye sepanjang mengenali mereka, sejak jejaknya kaki ke UTP, sambutan hari lahir saye tidak pernah biasa. Meraka ade. Bukan mereka sahaja yang ade..paling kurang pasti akan ade KEK...Amat mengharukan. Dalam kesibukan dan kepenatan kerja, sahabat ini masih lagi terdaya untuk meraikan hari istimewa saya. Ikhlas dalam persahabatan barangkali. Syukran sahabat, May Allahh Bless you and your entire live here and hereafter. Semoga ditinggikan martabat kalian disisi Allah kerana begitu ikhlas dalam berukhuwah. I wrote this cuz i really mean it. I love u guys so much..  


Share:

0 comments:

Post a Comment