Wednesday, October 1, 2014

Instant street view

Assalamualaikum wbt

Lunch hour, perut tak lapar lagi. Tadi makan cucur ikan bilis cicah sambal kering. Sambal kering import dari Simpang Kerayong tu yang jadi pembakar semangat buat cucur pagi-pagi, sampai lambat keluar rumah hari ni huu..alhamdulillah kenyang. Tapi dah ade rase lapar sikit-sikit ni..

Harini kecoh pasal instant street view. Boleh tengok jalan-jalan di seluruh dunia dengan mudah. Jadi, untuk tidak ketinggalan saye pun mencuba..pertama yang saya cuba mesti la kampung Melaka, kemudian berjalan sekitar Melaka rumah sanak saudara kononye..Menarik

Aplikasi yang bermanfaat kalau pandai digunakan. Contoh untuk survay tempat melancong atau tempat program. Gamba pun memadai, jelas tapi tidak la beresolusi tinggi. Kelajuan applikasi ni pun agak menarik, laju, search engin de laju...tak perlu tunggu lama, siap ade option..cume biase la kalau gambar akan ambil 3 4 saat untuk dipaparkan sepenuhnya..Loading time

Mule-mule ingat boleh nampak gambar semasan (real time, anggaran 7 bulan dulu kot), so nak la tahu ibu buat ape kat rumah..hee..Rupe-rupanya gambar ni tidaklah diambil ikut mase kite nak melihatnye..Jenuh nak snap setiap hari ae..Or setelit Google turun ke Simpang Kerayong nak snap gambar ibu ....tak dapek nak nolong tu ... Menanti applikasi seumpama itu satu masa nanti



 Lorong 11 Kampung Simpang Kerayong. Ade kereta kak ngah kat depan tandas..

Jalan-jalan umah pak sedara..ade isteri dan anaknyer tu...
Share:

0 comments:

Post a Comment