Tuesday, January 23, 2018

Hari Kelahiran Mu'izz

19 Januari hari kelahiran Mu'izz. Kami pergi shellout untuk makan malam, simple celebration, yang kenyangnya mak dan ayah. Birthday boy macam biasa, panjat turun naik meja kerusi. Huhu nak makan macam perang .. 2 lelaki kan boleh bayang kalau dua-dua turun naik meja kerusi dikala mak ayah kelaparan dan berhajat menghabiskan setalam shell out.

Sape yang tak pandang kamera?

Kebetulan saya kene ke PD pada hujung minggu. Jadi satu bentuk sambutan lagi, bermalam di hotel. Awal check in dua beradik ini kemain gembira bile malam adik dah mula rindukan buai die. Jadi nak tidurkan tu macam-macam cara. Yang paling best sebab umi peminat laut. Lepas asar  tentatif santai-santai jadi tanpa betangguh terus ke laut main air.


Bukan senang nak dapat gambar tengah laut macam ni ok.
Tudung umi plak spoil.

Sebenarnya sapa yang galak sangat main air laut. Anak ke mak??

"Dia mungkin tak punyai ibu yang terbaik. Tapi dia miliki Tuhan, Allah Rabbil Alami. Pemilik langit dan bumi yang terbaik". Pengisian daripada salah satu kuliah yang saya sempat dengar. Ya, saya bukan ibu yang terbaik. Banyak yang saya harus belajar dan perbaiki.

Buntu seketika untuk menulis sebenarnya. Apa pun doa dipanjat kepada Allah agar dipelihara anak ini menjadi hambaNya yang soleh. Diberi kesihatan yang baik, dikurniakan akhlak mulia seperti para rasul dan nabi, diterangkan hati, dilimpahi rezeki yang halal dan menjadi hamba Allah yang taat.


Credit photo to my ex-senior UTP
Share:

0 comments:

Post a Comment