Monday, July 16, 2018

Keluarga Sepenuh Masa

Kemain tak ade mood nak kerja harini sebab weekend terlalu sakan beraktiviti. Sabtu pagi dah ke rumah terbuka Nisa' Wilayah bertempat di Putrajaya. Alhamdulillah makan sedap dan pelbagai juadah disediakan. Lepas rindu bersua muka sahabat-sahabat yang lama tidak berjumpa. Al-maklum puasa dan raya sakan kitew.

Singgah di Seri Kembangan bawa anak-anak berjalan ke Farm in The City. Best betul dapat bersosial dengan haiwan. Berbaloi la yuran RM37. Mak, apak dan anak-anak riang kemain. Semua pencinta haiwan. Berlainan dengan zoo, kat sini boleh berintraksi, beri makan, sentuh boleh bergambar dekat-dekat dengan haiwan.

Ngantok kan..

Mak lupe diri ..geram pulak ikan ni tak dapat-dapat dari tadi..

Jauh nau..macam la kura-kura tu makan orang!!


Lepas balik. Jangkaannya 3 hero ni akan tidur. Rupenya 2 sahaja. Mu'min terus bertenaga. Maka kita buat projek di dapur. Bakar brownies 1 kali. Hurm ini cubaan kali ke 4. Tidak begitu membanggakan tetapi tidak lah mengecewakan macam yang ketiga ( hangus). Banyak perlu diperbaiki. Insyallah sikit lagi nak capai tahap yang diinginkan. 

Ahad bersua muka dengan ramai muslimah solehah seantero Wilayah Persekutuan. Petang dapat la jogging 1 2km bakar sikit 1 2 gram gula dalam badan sekitar Taman Tasik Titiwangsa. Tak selesa sangat sekarang sebab kawasan tasik sedang dalam proses pembinaan. Ape yang nak di bina pun tak pasti. Tapi separuh daripada kawasan tasik ditutup. Selautan manusia tersumbat di sana-sini. Maka kene lah kita cari lokasi riadah baru. Ade cadangan?

Malam ingat dah boleh bersila lipat kain, rupenya keluar lagi pergi memburu durian. Tak buru sangat pun,suami dah tempah dengan juniornye. Durian datang dari Batu Kurau!! Berbaloi!! Layan pulut durian by Abah sambil tengok Piala Dunia. Tak dapat nak tengok sampai habis sebab bateri dah kong. Lepas siap sidai kain (malam2) terus tidur. Bangun tidur Prancis dah menang..OK!!

Share:

0 comments:

Post a Comment